друкувати


І.Суркіс залишився не задоволений нічиєю у матчі з "Аяксом"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-18 12:05:32

Президент "Динамо" Ігор Суркіс залишився не задоволений нічиєю у матчі з "Аяксом", але висловив упевненість, що вся боротьба за путівку в груповий етап Ліги чемпіонів попереду.

- Результатом я не зовсім задоволений. Що можна казати з приводу гри, якщо ми майже весь другий тайм грали вдесятьох? Слава Богу, що в такій ситуації зрівняли рахунок. Матч-відповідь в Амстердамі потрібно буде зіграти на межі можливостей. Втім, навіть якщо б ми виграли 1:0, потрібно було б забивати на виїзді, адже "Аякс" - команда, яка може відзначитися "з нічого". Протистояння триває, будемо чекати другого поєдинку через тиждень.

- Ви чекали такої гри у Києві?
- Я розумів, що вона буде такою, а не як з бельгійцями, все-таки, "Аякс" це не "Гент". Голландці накривають гравців на кожному сантиметрі поля, не дають розвернутися. Незабаром наберуть оптимальні кондиції ті футболісти, які не грали, і все буде нормально.

- Оцініть дебют Коваля та Андре.
- Максима можна оцінити гідно, він зайвий раз продемонстрував, що йому не притаманна нервозність у воротах. Вважаю, він виручив у першому таймі і в другому відстояв надійно. Щодо Андре сказати складно, оскільки він грав всього 15 хвилин. У принципі, в одному з моментів на ньому був явний фол останньої надії, коли йому не дали вийти один на один. Тепер йому потрібно адаптуватися. Думаю, це те посилення, яке, можливо, допоможе нам пройти "Аякс".

- Як вам заміни, коли за нічийного рахунку Газзаєв замість атакуючих гравців Шевченка і Гусєва випустив захисників?
- Гусєв сам попросив заміну, а Шеву поміняли стратегічно, адже якщо б ми пропустили другий м'яч, шансів на позитивний результат уже не було б. А так, вся боротьба ще попереду.

- Гармаш не перетворився на антигероя?
- Це питання досвіду. Денис - молодий хлопець, що його тепер "вбивати"? Цього не можна робити, тому що у нього не буде шансів, навпаки, потрібно давати йому дорогу. Він не стримав емоції, йому потрібно було обережніше грати. Але він, очевидно, так не може, йде в кожен стик і боротьбу. Це межа концентрації та самовіддачі. Було б у нього більше досвіду, порушення в центрі поля він би не зробив. Але те, що сталося, вже не зміниш, а хлопця потрібно підтримати, він боровся і прагнув. Грали молоді 20-річні хлопці - Андре, Гармаш, Коваль. Сподіваюся, незабаром Мілевський приведе себе в порядок, і Нінкович відновиться, так що дамо бій "Аяксу". Запевняю вас, там буде легше.

- Ви згодні, що команда "буксує" - програли "Ворсклі", нічия вдома з "Аяксом"...
- Будь-які команди "буксують", немає таких, які постійно перемагають. Значить, така смуга, потрібно щось робити. Звичайно, нам хотілося б сьогодні обіграти "Аякс" 5:0 і радіти. Але "Аякс" - є "Аякс".

- Газзаєву ви продовжуєте довіряти?
- Я довіряв, довіряю і буду йому довіряти.

Джерело: ТСН.ua