друкувати


М.Вишиванюк планує відкрити на Прикарпатті постійно діючі етнічні культурні центри

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-16 09:30:33

Постійно діючі культурні центри етнічних груп, що історично проживають на Прикарпатті, – гуцулів, бойків, опільнянців, покутян – має намір відкрити в області голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк.

На таку ідею губернатора надихнули наміри тернопільських колег щодо відкриття Музею лемків під відкритим небом в урочищі Бичова Монастирського району, де щорічно проходить фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини». В музеї зокрема планується створити вулицю видатних лемків та вулиці цілих районів сучасного розселення лемків.

«Це надзвичайно прекрасний народ, – зазначив пан Вишиванюк, – згуртований, дружний, впертий. Приїхали з одними куфарками, нічого не мали, але мені дуже подобається фраза «мало спали, рано вставали, пізно лягали – і здобули, знайшли себе». Слава Богу, що наша українська земля – тернопільська, франківська, львівська стала їм другою батьківщиною. Схожі центри інших етнічних груп, будуть і в нашій області. Ми обов’язково відкриємо такі ж постійно діючі культурні центри Гуцульський, Бойківський, Опільнянський, Покутянський. І це буде правильно».

Автор: Сергій БІЛИЙ