друкувати


На Івано-Франківщині імпорт товарів перевищив експорт на 7,4 млн дол

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-14 12:30:48

В Івано-Франківській області протягом січня – червня 2010 р. обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності становили 155,2 млн дол, імпорту – 162,6 млн дол, що відповідно на 15,9% та 46,3% більше аналогічного періоду 2009 р, повідомили ІМК в облуправлінні статистики.

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, на відміну від І півріччя 2009 р, було від’ємним і становило 7,4 млн. дол.

До країн СНД було експортовано понад 25% усіх товарів, до країн Європи – 50%.

Імпорт з країн СНД становив 12,5% від його загального обсягу, з країн Європи – 75%.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Росії, Італії, Чехії, Німеччини, Молдови та Польщі. В обсягах імпорту переважали надходження з Польщі, Німеччини, Росії, Бразилії та Чехії.

Найбільше експортували з області деревину та вироби з неї, продукцію хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості, яйця та продукти їх переробки, шкіряну і хутряну сировину та вироби з них, механічне і електрообладнання, полімерні матеріали, пластмаси та каучук.

Серед імпортних надходжень найбільша питома вага припадала на механічне і електрообладнання, продукцію хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, мінеральні продукти, готові харчові продукти, папір та картон, текстиль і вироби з текстилю.