друкувати


Перше вересня б'є по кишені батьків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-13 05:30:31

Перше вересня б'є по кишені батьків. У Івано-Франківську розпочалась "гаряча пора" шкільних ярмарків. Тож мамусі і татусі вирушають зі своїми дітьми по одяг та шкільне приладдя. У гаманець кладуть не менше тисячі гривень.

Кажуть - порівняно з 2009-им роком вартість екіпіровки школяра неабияк зросла. Пенал, щоденник, фарби, олівці та ручки коштуватимуть батькам щонайменше двісті гривень. А ще рюкзак, в який це все покласти. Вибір дуже великий, відповідно й ціни різні - від 100 грн.

Аби від носіння шкільного багажу не почався сколіоз батькам пропонують рюкзаки з ортопедичними вкладками за ціною близько 300-от гривень. А сучасні щоденники та зошити - це справжні поліграфічні та інформаційні шедеври. Втім, лише дванадцятиаркушевий зошит нині коштує 85-ть копійок. Трохи товщий -- вже понад дві гривні. Форма - головний атрибут школяра. Одягнути дівчинку чи хлопчика батькам виллється приблизно в одну ціну. Від 230-ти гривень і більше. На шкільній формі чи зошитах, кажуть батьки, ще можна якось заощадити. Але потрібні ще й підручники. І вибирати тут вже не доводиться.

Джерело: Радіо «Західний полюс»