друкувати


16 і 18 серпня РТІЦ проведе семінари з написання проектів для отримання мікрогрантів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-13 11:30:43

Активізувати громади, об’єднати зусилля для вирішення своїх проблем — хай найпростіших, але для кожного населеного пункту важливих, — таку можливість дає проект "Сприяння громадським ініціативам у вирішенні проблем громад Івано-Франківської області".

Його реалізує Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини у співпраці з Головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження".

Фонд конкурсу складає 119 тисяч грн. Після конкурсу підготовлених проектів буде виділено по 10-12 тисяч гривень на мікропроекти громадських ініціатив у сфері розвитку самоорганізації населення за місцем проживання.

Вони можуть бути спрямовані на зміцнення співпраці між громадськими організаціями, проведення громадських слухань, вирішення питань охорони довкілля чи екологічних.

Організатори не обмежують тематику ініціатив — власне, розраховують на цікаві пропозиції "знизу".

Про основні особливості проекту на засіданні прес-клубу говорили заступник голови ради Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини Марія Ковалів та начальник Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА Віталій Семків:

16 і 18 серпня в приміщенні регіонального туристично-інформаційного центру відбудуться навчально-практичні семінари з написання проектів для отримання мікрогрантів для представників громадських організацій, ініціативних груп громадян, органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК