друкувати


М.Маркевич про матч Україна - Нідерланди

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-12 12:20:38

Після товариського матчу Україна - Нідерланди керманич "синьо-жовтих" Мирон Маркевич проаналізував гру.

- Чи задоволені Ви грою і результатом?
- Другим таймом задоволений, а перший був трохи змазаним. Було хвилювання, не знаю чому, багато передач назад, хоча на установці ми говорили гравцям: "Пасуйте тільки вперед". Два футболіста вперше вийшли на поле у футболці збірної - Федецький і Романчук, у них відчувалася боязнь. У першому таймі у Андрія був шанс забити. Другий тайм був кращим. Забий Романчук в тому епізоді, другий тайм був би ще веселішим. Здорово зіграли в тих моментах, коли бив Алієв, але здорово зіграв воротар. Я радий, що в командній грі в обороні ми зробили невеликий крок вперед. Всі намагалися, відпрацьовували.

Зараз йде пошук, ми намагаємося знайти оптимальних гравців у кожну лінію. На жаль, сьогодні не зміг зіграти Гусєв. У молодіжній збірній зараз дуже добре виглядає Гармаш, але у них сьогодні була гра, тому ми не змогли його залучити.

- Чи варто було ставити на гру Мілевського, з огляду на його гру в останніх матчах за "Динамо"?
- Я вважаю, що він повинен додати. У нього високий рівень майстерності. Кажу відверто: думаю, він допоможе збірній. Я уважно спостерігав за грою "Динамо" - "Металург", Київ не знав, як забити гол, моментів не було, і ту передачу, яку зробив Мілевський на Шевченка, не кожен футболіст може зробити. Він може зіграти так як ніхто інший. Звичайно, є претензії і не тільки до нього. Час покаже. Ще трохи часу у нас є. Ми намагаємося залучати до збірної тих футболістів, які не задіяні в молодіжній збірній і показують більш-менш гідний рівень гри.

- Здалося, що Олійник накульгував, коли покидав поле...
- Так, я його поміняв через травму. Забій стегна.

- Зараз всі наші клуби і збірна вступають у період з дуже важким календарем - буде по 2-3 матчі на тиждень. Як враховується думка головного тренера збірної у формуванні календаря?
- Моя думка взагалі ніяк не враховується! Збірна десь там далеко. Спочатку йдуть клуби. У мене є інформація, що 30 серпня ми збираємося на базі, і Прем'єр-ліга на 30-е переносить гру "Дніпра" і "Карпат", тому що вони, бачте, грають у єврокубках. А нам не переносять. Зіграли в четвер, в неділю наступна гра. Я не можу цього зрозуміти.

О 9 годині вечора я сиджу на грі весь мокрий, неможливо не те що бігати - сидіти не можна, і знову Прем'єр-ліга призначає матчі на 16:00. Це справжнісіньке шкідництво! У них бачите якісь пули! Якісь гроші їм платять! Це копійки! Причому тут гроші? Головне - здоров'я футболістів. І вболівальників, які сидять на стадіоні в 40 градусів спеки. Що за інтерес грати у футбол в таку спеку?! Нехай Прем'єр-ліга переглядає своє рішення, тому що 30 серпня збірна має зібратися! Ми граємо 26-го і 29-го, нехай і вони грають 29-го.

- Ваша думка про гру голландців.
- Краще б приїхали срібні призери. Чесно Вам кажу. Команда, яка приїхала - дуже серйозна команда. Навчена, особливо у грі в обороні. Було в нас кілька моментів - у Романчука і Шевченка, і пару ударів з середньої дистанції. Команда Нідерландів представлена гравцями серйозних клубів - "Аякс", "Твенте", ПСВ. Голландська школа склалася давно. Ця команда знала, що робить, і не дала нам серйозно розбігатися, хоча ми показували непоганий рух в таку спеку. Попалася б сьогодні та команда - нам би було набагато легше.

- Хто винен в пропущеному голі?
- Ми подивилися відео - не всі вийшли з зони, по-моєму, Романчук залишився. Причому не тренуванні ми відпрацьовували цей момент. Коли м'яч виходить з карного майданчика, треба вибігати на максимальній швидкості. Всі вийшли, а один не вийшов - по-моєму, Романчук. Пішов удар, і гравець добивав м'яч. Подивилися запис - поза грою там немає. Але я ще раз повторюю - ці хлопці вперше грали за збірну і вперше грали проти такої команди, як Нідерланди. З будь-якою командою потрібно виконувати установку тренера і грати більш розкуто. У першому таймі ми були дуже сильно затиснуті.

- Після того, як Алієв зрівняв рахунок, Ви підганяли гравців вперед. Хотіли забити переможний гол?

- Ну, звичайно! Тільки часу було дуже мало. Якщо б в одному епізоді акуратніше зіграли Мілевський та Коноплянка, ми могли б і перемогти.

- Дії Федецького і Романчука можна списати на недосвідченість, а що можна зіграти про гру такого майстра як Воронін?
- Ми даємо шанс усім, хто раніше грав у збірній. За "Динамо" він непогано виглядав, тому ми його викликали й дали шанс. Але по гарячих слідах я не готовий оцінити його гру, потрібно подивитися касету, зробити вибірку. А так з кондачка говорити я не буду. Але я чекав від нього більшого.

Джерело: ТСН.ua