друкувати


Поляки навчають прикарпатських сільгосптоваровиробників екологічному фермерству

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-11 06:30:03

Поляки навчають прикарпатських сільгосптоваровиробників екологічному фермерству. Нині, за словами польських фахівців, таким виробництвом у світі займається понад 140 країн.

Серед них і Польща. На органічних фермах цієї країни категорично заборонено використання хімічних та мінеральних добрив, пестицидів і гербіцидів. А під час відгодівлі тварин не використовують харчових додатків. Адже таке ведення господарства, кажуть фахівці, запорука здоров'я людей. Для прикарпатських чиновників екологічне ведення сільського господарства відтепер також одне з головних завдань.

Тому в області розпочали вивчати властивості ґрунту. Адже для вирощування органічних культур, каже заступник голови Облдержадміністрації Василь Брус, необхідна екологічно чиста земля. Тож фахівці проводять моніторинг сільськогосподарських угідь на вияв відповідних зон. Наразі на Прикарпатті діє Асоціація виробників органічної продукції. А у Коломийському районі вже відкрито бази та магазини, що спеціалізуються на екологічно чистих товарах.

Джерело: Радіо «Західний полюс»