друкувати


Тетяна Ляхович: Тренер лише підтвердив, що метання спису – моє покликання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-07 04:00:19

Майстер спорту міжнародного класу, переможниця чемпіонатів України з легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Сіднеї, Афінах та Пекіні, Прикарпатська спортсменка із стійким характером – це лише короткий перелік того, що можна сказати про нашу списометальницю Тетяну Ляхович.

Нині Тетяна займається тренерською діяльністю, але не полишає надії ще позмагатися на стадіонах різних країн. Хоча географія спортсменки дуже широка, вона об’їхала практично усю Європу, не відпочиваючи, а змагаючись та показуючи високі результати.

У бесіді з нами Тетяна Ляхович радо поділилася спогадами про свої перші кроки у спорті та найяскравіші результати.

Серйозно займатися легкою атлетикою Тетяна Ляхович почала вже після вступу в технікум фізичної культури.

- В школі, звичайно, була загальнофізична підготовка, але метання спису стало тим видом, який я виділяла з поміж усіх. Вчитель фізичної культури, який також був списометальником, додам, що я сама родом з с. Голинь Калуського району, допоміг мені визначитися зі спеціалізацією. А вже при вступі в фізкультурний технікум тренер Іван Шарий лише підтвердив, що метання спису – то моє покликання.

Більшого азарту і бажання ще серйозніше та відповідальніше ставитися до метань додав виступ на чемпіонаті Європи , де Тетяна посіла друге місце серед молоді. А далі перемоги на чемпіонатах України, участь в Олімпійських іграх.

- Найвищим своїм результатом вважаю восьме місце на Літніх Олімпійських іграх в Афінах(2004 рік). Кількість країн та спортсменів, які займаються легкою атлетикою величезна, тому восьмий результат у фіналі – це дуже високий рейтинг.

Такий результат в Афінах був підсилений ще й новим рекордом України, який спортсменка встановила саме на Грецькій землі. Далі було ще чимало змагань та участь в Пекінській Олімпіаді.

Після травми спортсменка змушена була зробити паузу. Але сидіти на одному місці – це не для Тетяни. Зараз вона продовжує вести активний спосіб життя, її часто можна зустріти на ранкових пробіжках, а взимку на лижах та ковзанах. Паралельно Тетяна освоює ази тренерської роботи, допомагає своєму педагогу Іванові Шарому у роботі з молодими спортсменами.

Здивувала нас Тетяна своїм захопленням. У вільний час списометальниця випікає неймовірні торти. І це просто солодка випічка, а справжні шедеври. Переконайтеся у цьому самі.

Маючи неабиякий потенціал і бажання до боротьби, Тетяна Ляхович планує підкорити нові вершини. Вона братиме участь у кастингу телепроекту «БУМ. Битва слов’ян» на одному з телевізійних каналів. Тож вболіватимемо за Тетяну.

Джерело: sport.if.ua