друкувати


Абонентам мобільного зв’язку пропонують реєструватись

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-07 11:00:46

Індивідуальне автоматизоване робоче місце кожному користувачеві мобільного зв’язку.

Таку можливість для своїх абонентів створила компанія «Київстар», яка нещодавно ввела в дію інформаційну систему «Мій київстар». Відтепер, зареєструвавшись у системі, абонент даного оператора має змогу не тільки отримати всю можливу інформацію по використанню власного номера (залишок на рахунку, напрямки дзвінків включно з іменами абонентів, якщо вони записані в телефонній книзі абонента, їх тривалість і вартість), але й поповнювати рахунок, переказувати кошти та замовляти чи скасовувати різного роду додаткові послуги просто в Інтернеті.

Вхід і реєстрація в системі, - зазначає спеціаліст з зв’язків з громадськістю Тетяна Лупій, - є абсолютно безкоштовними і є доступними для будь-кого, хто більш-менш знайомий з користуванням мережею Інтернет. При чому для входу в систему не обов’язково мати під рукою комп’ютер, оскільки це можливо здійснити і з мобільного телефону, і з спеціалізованого інформаційного кіоску.

Щоправда, в даному випадку абоненту доведеться пожертвувати певною мірою анонімності. Багато абонентів мобільного зв’язку, користуючись послугами передплаченого сервісу, не хотіли б, щоб їх прізвища як власників того чи іншого номера фігурували в реєстрах оператора, хоча ніхто не забороняє їм реєструватись під несвоїми прізвищами. Головне при цьому їх не забути і пам’ятати обраний пароль для входу в систему. Втім, однієї речі приховати від системи все ж не вдасться. Йдеться про марку та модель мобільного телефону, який автоматично визначається при зміні картки і виході в ефір.

Для зручності в користуванні розробники системи передбачили також можливість отримання інформації про зміни на адресу електронної пошти. Щоправда з особистого досвіду користування системою такий принцип отримання інформації практично не спрацьовує. Такі дані на електронку просто не надходять або надходять без необхідної оперативності.

Автор: Сергій БІЛИЙ