друкувати


Китайські підробки прикарпатської автентики вже давно не користуються популярністю

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-06 04:45:32

Китайські підробки прикарпатської автентики вже давно не користуються популярністю серед справжніх поціновувачів. Окремі сувенірні крамниці краю, окрім виробів місцевих майстрів народної творчості, пропонують оригінальну національно-патріотичну символіку, зображену на цілком практичних предметах побуту.

Серед зацікавлених у таких трофеях - як місцеві, так і туристи. Їх зустрічає колоритний продавець-консультант в однострої вояка УПА. Щоправда, окремі предмети, каже Андрій, викликають у мисливців за оригінальними сувенірами відверте несприйняття. Здебільшого це стосується символіки української дивізії СС "Галичина".

Натомість серед популярних, розповідають у крамниці, футболки з написами "Франківськ - столиця України" або цитата Кобзаря "Кохайтеся, чорнобриві". Окрема увага - до вбрання із портретами народних героїв Бандери та Шухевича. А ось таке "Вітання з мальовничого Прикарпаття", хоча й ексклюзивне, однак може відлякати надто вразливих майбутніх туристів. Навіть вельми патріотично налаштованих. Звісно, якщо вони не надто добре знайомі з минулим та сьогоденням Івано-Франківщини.

Джерело: Радіо «Західний полюс»