друкувати


Ярослав Дорош про розвиток калуського хокею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-05 03:45:57

Голова обласного Івано-Франківського осередку Федерації хокею України, президент та капітан ХК "Олімпії" Ярослав Дорош розповів про те, як створилась команда, і як загалом почався розвиток калуського хокею, а також підбив підсумки минулого змагального сезону та окреслив подальні перспективи.

- Відбувалося це важко, з великим трудом, натхненням . – розповів капітан "Олімпії" калуському радіо "ШАНС" 104 FM, - Ніхто в це не вірив, бували люди, які насміхалися. Але нічого, мрії збуваються і прогресують, самі бачите який зараз результат - у нас є доросла команда, багато дітей почали займатися хокеєм. Ми працюємо і йдемо у правильному напрямку. Буває важко і легко, але все одно ми йдемо до мети, щоб ми представляли рівень хокею нашої держави.

- Як відомо льодовий палац в м. Калуш відкрито не так давно. Де займалися і як виходили з положення коли не працював палац?
- Займалися на старому катку по вул. Рубчака. На початку сезону на Рубчака замерзало озеро , ми робили освітлення , де й працювали з дітьми і дорослими. Бувало, що возили дітей до Івано-Франківська на тренування, до Львова на штучну ковзанку. Було по різному і свого ми добилися, добилися льодового палацу, в чому нам допоміг мер Калуша Насалик І.С.

- Недавно в Калуші відбувся дитячий турнір з хокею. Розкажіть будь-ласка про цей турнір.
- Ми порадилися з керівництвом міської ради молоді та спорту, що потрібно провести такий турнір для популяризації хокею, щоб більше людей знали про розвиток хокею в м. Калуші, і що тут ведуться роботи.
Ми повідомили ФХУ, надіслали листи запрошення іншим командам України. Багато команд не змогли приїхати через фінансове положення. Але все рівно до нас приїхали команди з Дніпропетровська «Яструби», з Вінниці «Молнія» і ми укомплектували дві команди, взявши пару хлопчаків з Івано-Франківська. Турнір відбувся із чотирьох команд. Калуська «Олімпія-1» зайняла перше місце, правда у тяжкій боротьбі. Фінал був з трьох матчів до двох перемог. В першому 7:1 перемогли, в другому матчі зіграли 3:3, далі 8:4 програли. Зіграли два ОТ 0:0 і лише по буллітах 3:1 здобули перемогу над «Яструбами». Тренера задоволені, їм дуже сподобалося в нашому місті. Гадаю, що вони ще не раз до нас приїдуть, і планують провести літом майстер-клас в м. Калуш.

- Як відомо ХК «Олімпія» нещодавно зайняла почесне друге місце в Західноукраїнській хокейній лізі. Розкажіть, як відбувалися ігри «Олімпії» у турнірі?
- Так, закінчився турнір в Західноукраїнській хокейній лізі, ми зайняли почесне друге місце, і в Чемпіонаті України дивізіону «С» теж зайняли друге місце. Я вважаю, що на цей сезон це дуже гарний результат. Люди мали куди прийти подивитись, повболівати, потішитись, підтримати нас. На початку сезону сталось так, що на льодовому палаці не було світло. Належним чином ми не були підготовлені до сезону і у Львові ми програли «Експресу» 6:1. Пізніше льодовий палац запрацював і команда виправила становище, набравши оборотів. Довший час були на першому місці. Одну гру провели розслаблено – це з «Явором» у Новояворівську, яку програли 2:1 (вдома була перемога 8:0). Якби зайняли перше місце нам потрібно було б їхати на ігри плей-офф у Донецьк, Київ, а Ви самі розумієте, що це великі кошти в порядку 50000 гривень, а їх у нас немає.

- Як саме відбувається тренування хокеїстів, яке навантаження, яка послідовність тренувань?
- Тренування відбувається в серйозному режимі, нема нікому поблажок, і перш за все дисципліна. Хлопці бігають крос, в парку займаються, потім виходять на лід. Тренування відбувається п’ять разів на тиждень, а на шостий день - спаринг матч. Ми запрошуємо інші команди для спарингу, щоб бачити де не допрацювали, що правильно робимо, а що не правильно. Але хто би що не говорив, ми йдемо а правильному напрямку і ми достигнемо великої цілі в хокею.

- Розкажіть, яку ви бачите команду в перспективі? Що планується зробити? Де планується напрацювати?
- Плануємо зробити команду сильну, приблизно команду майстрів. З вчорашнього дня ми зібрали представників нашого хокею, порозмовляли і почалась довга і плідна підготовка до наступного сезону. Є багато недоліків, є багато плюсів. Роботи є багато, але я думаю, що ми все виконаємо і належно підійдемо до наступного сезону.

Джерело: sport.if.ua