друкувати


Дерево щастя в Івано-Франківську прикрашають… трусами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-05 03:00:43

«Дерево щастя», викуване під час одного з ковальських фестивалів на знак солідарності ковалів різних країн і регіонів та встановлене на центральній вулиці Івано-Франківська – так званій «сотці», користується популярністю серед мешканців та гостей обласного центру. Саме дерево – гарний фон для фотографування, а розташована на ній кована колиска – втіха для малечі.

Віднедавна ж дерево стало ще й своєрідним амулетом для закоханих та тих, кому конче необхідно заручитись підтримкою вищих сил для здійснення бажань. Відтак, івано-франківці почали активно розвішувати на ньому різного роду предмети, які, на їх переконання, повинні посилити магічну силу дерева.

Ці маніпуляції не дають спокою комунальним службам. «Відколи в місті з’явилось «дерево щастя», – повідомила під час оперативної наради 3 серпня в мерії головний спеціаліст міської служби оперативного реагування Наталія Дорошевич, – наші люди продовжують його прикрашати. В даний час там висить декілька десятків замків і навіть кольорові стрічки».

Втім, замків та стрічок на дереві івано-франківцям виявилось замало. Віднедавна на ньому з’явилися це й … предмети нижньої білизни. Не відомо, які саме магічні сили ховаються в трусах, але нововведення, схоже, стало мешканцям та гостям обласного центру до вподоби.

Автор: Сергій БІЛИЙ