друкувати


Івано-Франківські балкони нищать майно мешканців міста та організацій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-04 04:30:48

Фасади Івано-Франківських будинків знову руйнуються. Так, 3 серпня близько 22.00 години частина ліпнини з балкону третього поверху будинку австро-угорської забудови на розі вулиць Левка Бачинського і Січових стрільців впала прямо на автомобіль «Шкода», що належить розташованому в будинку відділенню одного з комерційних банків.

Чималий шмат штукатурки пошкодив лобове скло автомобіля. Наслідки, вочевидь, могли би бути гіршими, якби падаюча цементна маса не зачепила кронштейн з вивіскою банку, який дещо замортизував удар. Слід відзначити, що на місці падіння шматків ліпнини полюбляють стояти торгівці квітами і тільки завдяки випадку та через досить пізній час пригоди вдалося уникнути людських жертв.

Та, як виявилось, такі випадки не бувають поодинокими. Коли автор повертався з місця пригоди для того, щоб написати цей матеріал, він став свідком падіння частини карнизу будинку № 11 по вулиці Гетьмана Мазепи, внаслідок якого також виключно завдяки щасливому випадку не постраждав ніхто з перехожих.

Зауважимо, що близько півтора місяця тому питання обвалу елементів ліпнини та карнизів старих будинків обласного центру вже піднімалось на апаратній нараді у міського голови. Тоді комунальним службам було дано доручення разом з власниками будинків перевірити їх технічний стан і вжити заходів щодо недопущення подібних пригод.

Автор: Сергій БІЛИЙ