друкувати


Перша писемна згадка про Коршів Коломийського району належить до 31 грудня 1410 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-02 06:00:42

Перша писемна згадка про село Коршів Коломийського району належить до 31 грудня 1410 року. 1490-го назва подана як "Коршов". Межує з селами Черемхів, Жукотин, Ліски, Казанів.
  
Біля церкви знаходиться хрест на честь скасування панщини, пам'ятник загиблим у Другій світовій війні, символічна могила на честь січових стрільців та пам'ятник Тарасаві Шевченку, що свідчить про високу духовну культуру села. На території населеного пункту діють лікарська амбулаторія, світла і простора школа, відділення зв'язку, громадська організація "Просвіта", Будинок культури, вокально-інструментальний, хоровий і танцювальні гуртки. На базі "Сільгосптехніки" працює професійно-технічне училище, яке випускає трактористів-машиністів широкого профілю.

Казанів – мальовниче село, має славне історичне минуле. З фактологічних джерел відомо, що спочатку було село Коршів, а вже значно пізніше виникло й містечко Коршів або Казанів. Отож, 1 серпня 2010 року село гостинно приймало високих гостей з нагоди святкування 600-річччя: голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиваюка, голову Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, голову районної ради Дмитра Неміша, які виступили з вітальним словом. Свято благословили місцеві священики.

Гості прибули не з порожніми руками: Михайло Вишиванюк подарував школі акустичну звукову систему, мікрофон та синтезатор, Михайло Негрич – книги для бібліотеки.

Центральною подією свята став великий концерт. Свої пісні і танці дарували шанувальникам зразковий аматорський хореографічний колектив "Пролісок" БК с.П'ядики, народний аматорський жіночий ансамбль "Яворина" та хоровий колектив БК с.Раківчик, муніципальний оркестр народних інструментів "Гуцулія" відділу культури і туризму райдержадміністрації, струнний квартет "Чарівна скрипка" з м.Івано-Франківська, Заслужений артист України Михайло Попелюк, зразковий аматорський танцювальний колектив "Первоцвіт" с.Балинці Снятинського району та аматорські колективи с.Коршів.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА