друкувати


Контролюючих органів в Україні стане вдвічі менше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-02 02:24:54

Контролюючих органів в Україні стане вдвічі менше. При міністерстві чи відомстві буде лише один контролюючий орган. Президент підписав, ініційований Держкомпідприємництвом закон, який ухвалила Верховна Рада. Про це ІМК повідомили в прес-службі Держкомпідприємництва.

"Цей закон відчутно спростить життя підприємцям, оскільки кількість контролерів зменшиться вдвічі", - зазначив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Для порівняння, в Мінагрополітики донедавна офіційно функціонувало 9 контролюючих органів, в Мінтрансзв'язку – 5. Після набуття чинності закону у міністерствах і відомствах залишиться один контролюючий орган.

Існування великої кількості контролерів на різних рівнях суттєво ускладнювало роботу підприємців та сприяло розвитку корупції. До сьогодні в Україні працювала найбільша кількість органів державного нагляду серед країн СНД – 79. В той час, як, наприклад, у Молдові їх – 56, у Білорусі – 40, в Казахстані – 30.

Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" № 2399-VI, прийнятий Верховною Радою 1 липня, набуде чинності 27 жовтня.

Ініціативу щодо скорочення органів контролю Державний комітет реалізує в рамках проведення кардинальної дерегуляції підприємництва, на якій наполягає Президент України.