друкувати


На Івано-Франківщині встановлено закупівельні ціни на молоко

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-08-02 09:29:17

30 липня під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Василя Бруса відбулося чергове засідання регіональної узгоджувальної комісії з питань координації міжгалузевих відносин на ринку продукції тваринного походження.

Проаналізовано рівень закупівельних цін, що склались на ринку молока і молочної сировини. Прийнято рішення щодо середньозважених закупівельних цін на молоко і молочну сировину в межах області.

Регіональна узгоджувальна комісія зобов’язала керівників молокопереробних підприємств області: з 1 серпня поточного року встановити закупівельні ціни на молоко від господарств населення 1,80 грн за 1 кг та у сільськогосподарських підприємств – 3 грн за 1 кг базисної жирності. З 16 серпня ціну на молоко «слід підняти» до 2 грн за 1 кг базисної жирності від господарств населення.

Начальникам управлінь (відділів) агропромислового розвитку райдержадміністрацій доручено «тримати на постійному контролі цінову ситуацію на ринку закупівельних цін на молоко в районах. При зниженні закупівельних цін на молоко, нижче встановленого комісією мінімуму, терміново вживати організаційних заходів та інформувати керівництво облдержадміністрації».

Відповідно до рішення узгоджувальної комісії заступника голови облдержадміністрації Василя Бруса щоквартально інформуватимуть про врегулювання закупівельних цін на молочну продукцію переробними підприємствами області.

Водночас регіональна узгоджувальна комісія з питань координації міжгалузевих відносин на ринку продукції тваринного походження рекомендувалаголові правління ВАТ «Івано-Франківський м'ясокомбінат» Володимиру Стороженку «забезпечити дотримання закупівельних цін на велику рогату худобу не нижче, ніж в середньому по Україні».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА