друкувати


В Україні планують за 5 років ліквідувати усі ЖЕО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-30 04:00:54

В Україні планують за 5 років ліквідувати усі ЖЕО. Натомість залишити тільки об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Про це повідомили у профільному міністерстві. Таку ідею підтримують і місцеві чиновники.

Наступного року на дотації ОСББ закладено 1,5 млрд грн. Таке заохочення від держави. Про це йшлося на зустрічі із головами будинкових комітетів, працівниками ЖЕО та представникам ОСББ. За словами заступника мера Миколи Саєвича , нині будинки потребують єдиного власника.
Більшість керівників існуючих в Івано-Франківську ОСББ досі не знають своїх обов'язків . Про це говорять представники житлово-комунальної інспекції, які уважно стежать за роботою і ЖЕКів і об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

До прикладу нині ОСББ має готувати паспорт готовності будинку до зими. Таку необізнаність у роботі ОСББ , її представники обґрунтовують відсутністю чітких інструкцій та роз'яснень з боку відповідальних структур. Нині в Івано-Франківську є понад 150-т об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Аби таких об'єднань було більше міські чиновники обіцяють проводити спеціальні навчання для тих, хто виявить бажання створити ОСББ.

Джерело: Радіо «Західний полюс»