друкувати


Кожна душа потребує дива

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-29 06:00:51

Вже не вперше доводиться писати про дивовижні появи святих образів — Матері Божої, Ісуса або символу християнства — хреста. Багато людей вважають такі випадки справжнім дивом, скептики ж схильні вважати їх плодом багатої уяви. За кілька останніх років такі випадки почастішали не лише в Україні чи в Івано-Франківську, а й у світі.

...Просторе подвір’я, на якому буяє соковита травичка, квіти, поруч розрісся сад. Та неможливо не вхопити поглядом стару високу липу, яка наче сторож господарського добра виросла біля самої хвіртки. Ми у гостях у пані Оксани Когуч, яка напередодні зателефонувала до редакції, щоб розповісти про надзвичайне явище на своєму подвір’ї.

Одного дня жінка, розмовляючи з сусідкою, побачила образ Богородиці та Христа на старій липі. Спочатку й сама не повірила і для певності, нічого не розказуючи подрузі Марії, запитала, що  вона помічає на дереві. Жінка підтвердила побачене пані Оксаною. Образи, як виявляється, проявилися на Зелені свята, 24 травня. Саме в ті дні одна з гілок, яка росте біля образу, всохла. Пані Когуч каже, що це є знаком, щоб люди звернули на диво увагу. Сьогодні на її подвір’я приходить чимало знайомих і незнайомих людей, сусідів, священики. Усі спільно відмовляють вервицю. Дехто йде просто помолитися, поставити квіти, побачити диво.

На дереві, про яке ми розповідаємо,  люди бачать сім виразних образів, каже пані Оксана. Жінка за порадою священика має надію спорудити поруч капличку. «Ніколи б не могла повірити, що диво буде на моєму подвір’ї. Це для людей — знак Господній. Явища такі з’являються як заклик до покаяння. Бо люди сьогодні гоняться за грошима, а про мораль, духовність, щирість — забувають, — міркує господиня. — Тому до таких речей треба ставитися відповідально, задумуючись над своїм життям і тим, що кожна душа потребує дива. І в кожного свій шлях до Господа».

Автор: Марія ГОВДЯК
Джерело: Газета «Галичина»