друкувати


І.Насалик хоче «розкрутити» ТОВ «Карпатнафтохім» на 200 мільйонів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-29 03:30:16

Нарікання керівництва ТОВ «Карпатнафтохім» на Калуську міську владу з приводу блокування останньою запуску на підприємстві нового виробництва є безпідставними, - переконаний мер міста Калуша Ігор Насалик.

«Закон один для всіх, - розповів він під час прес-конференції 27 липня в редакції газети «Західний кур’єр, - але керівництво ТОВ «Карпатнафтохім» вважає, що цей принцип для них не діє». Зі слів пана Насалика, є закон, який передбачає, що при вводі в експлуатацію нового виробництва підприємство зобов’язане відрахувати від 5 до 20 % його вартості на потреби соціально-економічного розвитку міста. Від ТОВ «Карпатнафтохім» місто запросило мінімальну суму – всього 5%, в той час, як, скажімо, в Києві цей норматив становить не менше 15%.

В даному випадку суму, яку вимагають сплатити від підприємства, становить 25 мільйонів доларів США, тобто 200 мільйонів гривень, що дозволило б суттєво покращити інфраструктуру міста, яке і без того потерпає від екологічних негараздів. «Коли ЗАТ «Лукор» ввів в експлуатацію новий блок, - продовжує Калуський міський голова, - то його відрахування перекрили весь бюджет соціально-економічного розвитку Калуша. Тож не зрозуміло, чому це один підрозділ «Лукойла» платить, а другий відмовляється».

В разі подальшої відмови керівництва підприємства від оплати І.Насалик погрожує підняти місто на акції протесту. «Ми не просимо, - зазначає він, - ми вимагаємо виконання Закону України. Це те ж саме, що підприємець не заплатив би ПДВ чи податок на прибуток».

Автор: Сергій БІЛИЙ