друкувати


Мешканка Надвірної надіслала скаргу на адресу Секретаріату Президента України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-28 01:00:18

На початку червня на адресу Секретаріату Президента України мешканка Надвірної надіслала скаргу: «…Купила в магазині «Талісман» кросівки, вартістю 160 грн., проходила два тижні і вони повністю потріскали». Жінка віднесла неякісне взуття у магазин, продавець взяла кросівки і сказала прийти через три дні. «Я ходила щодня, погрожувала, що піду до «Спілки захисту споживачів», а мені віддали ті кросівки і сказали, що можу йти навіть до президента…», - написала надвірнянка Вікторові Януковичу.

Жінка зазначила, що керівник місцевої Спілки споживачів Тарас Дунець відмовився взяти від неї заяву-скаргу, у зв’язку з тим, що у неї не було чека про покупку. «Чек мені взагалі не дали», - запевняє жінка. Чому я не можу добитися правди?» - запитувала Президента України мати двох неповнолітніх дітей з Надвірної. – В нашому районі щось добитися неможливо. Для когось 160 грн - це «грошенята», а для мене гроші». Далі жінка радила Президентові «навести порядок в державі, а то вже розпустилися, ніхто нікого і ніщо не боїться». Наприкінці скарги до столиці зневірена молода мати просить вибачення, якщо вона щось зайве написала, «просто вже не вистачає слів»…

Дану скаргу Секретаріат Президента України скерував в Івано-Франківську обласну державну адміністрацію, звідки вона потрапила за призначенням в Управління у справах захисту прав споживачів в області, яке очолює Ярослав Ходан. 23 червня на адресу заступника голови ОДА Ігоря Зварича надійшла відповідь за підписом заступника начальника цього управління В.Монастирецького, у якому зазначено: «Під час проведення перевірки в магазині «Талісман» виявлено ряд порушень чинного законодавства щодо захисту прав споживачів. Зокрема, не видано розрахунковий документ встановленого зразка, що засвідчує факт купівлі, припинено та знято з реалізації взуття спортивне, жіноче невідомого виробника, через відсутність необхідної достовірної та своєчасної інформації для споживача, що засвідчує якість товару. За виявлені порушення підприємця Дзюбакевич притягнуто до адміністративної відповідальності».

Управління у справах захисту прав споживачів в області видали власнику надвірнянського «Талісмана» припис для усунення виявлених недоліків. Приватний підприємець Дзюбакевич повернула покупцеві кошти за неякісні кросівки - з цього приводу є розписка на ім’я начальника управління у справах захисту прав споживачів в області: «Претензій до підприємця не маю»». На основі цього голова Надвірнянської райдержадміністрації Юрій Бодоряк дав відповідь заступнику голови ОДА Ігорю Зваричу та заявниці про те, що вимоги «задоволені у повному обсязі».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА