друкувати


Компартія оголосила себе справжньою опозицією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-27 02:32:49

Компартія увійшла до складу коаліції, щоб врятувати Україну від "п'ятирічки помаранчевих гетьманів". Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

За його словами, партія - справжнісінька політична опозиція: "КПУ - це сама справжня політична опозиція. Ми відстоюємо інтереси трудящих, а значить, знаходимося в конфронтації з партіями олігархів. Але саме всередині коаліції Компартія відстоює інтереси народу, відмінні від інтересів олігархів".

"Це - тактика поточного моменту. Для нас вона важлива, оскільки ... не будь коаліції, через рік у нас стояло б більшість підприємств, у людей не було б доходів, а країна опинилася б в глибокій ямі. Крім того, всі учасники коаліції домовилися з глобальних питань, у нас спільне ставлення, наприклад, до розвитку співпраці з Росією, у нас спільне розуміння позаблоковою зовнішньої політики країни. У нас є загальне розуміння того, що країну треба виводити з кризи, що країні потрібні реформи і порядок. Ми взяли на себе цю спільну відповідальність і не перекладаємо її на плечі один одному ", - сказав Симоненко, якого цитує прес-служба компартії.

Відповідаючи на запитання, чи можна вважати опозицією політичні сили Юлії Тимошенко або Арсенія Яценюка, Симоненко відзначив: "Вони не хочуть змінювати лад. Вони хочуть зайняти місце Януковича і Азарова ... А якщо мова йде про боротьбу особистих інтересів різних олігархічних груп, то це не опозиція, а конкуренція ".

Він також не виключив, що Компартія проведе масові акції протесту проти підвищення тарифів.

Раніше, нардеп Леонід Грач заявляв, що КПУ може вийти зі складу коаліції. Водночас у Партії регіонів заявили, що це приватна позиція лідера кримських лівих.

Джерело: Gazeta.ua