друкувати


В Україні кількість гострих кишкових інфекцій збільшилася вдвічі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-27 02:45:23

За п'ять останніх місяців в Україні кількість гострих кишкових інфекцій збільшилася вдвічі. Все через ріст нелегальної торгівлі. У «стихійників» мешканці найчастіше купують недоброякісну домашню продукцію: молоко, сир, яйця та рибу. Їхнє вживання без належної термічної обробки та правильних умов зберігання є наслідком 75-ти відсотків всіх зафіксованих випадків кишкових інфекцій.

Окрім цього люди вживають неякісну питну воду та не миють куплені на ринку фрукти. Хвороба брудних рук, а саме так називають лікарі гострі кишкові інфекції, особливо небезпечна для вагітних. Ріст кишкових інфекцій медики пояснюють і ще недостиглими екзотичними фруктами кавунами та динями. Вагітні жінки купують їх в надії поповнити свій організм необхідними вітаміни. Однак медики радять наразі вживати виключно яблука, або ж вітаміни у таблетках. Небезпека заразитися кишковими інфекціями зросла і через повінь.

Адже підхопити недугу зараз можна у річках. Тож Вагітним жінкам лікарі взагалі не радять купатися у водоймах. Не лише вагітним,але й іншим людям лікарі категорично не радять споживати газовані напої. Надто холодну воду чи морозиво. а також обмежити до мінімуму перебування на сонці.

Джерело: Радіо «Західний полюс»