друкувати


Зменшено заявлений до відшкодування ПДВ на суму 77,0 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-26 04:15:10

Пріоритетами роботи підрозділів податкового контролю є упередження, виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування, які призводять до мінімізації податкових зобов’язань, упередження безпідставного декларування збитків та їх ліквідація, збереження бюджетних коштів шляхом зменшення безпідставно заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість в першу чергу щодо тих платників податків, відпрацювання яких проводиться в рамках проведення операції «Бюджет».

В першому півріччі п.р. підрозділами податкового контролю юридичних осіб ДПС в Івано-Франківській області за результатами 749 перевірок донараховано 13,8 млн грн узгоджених податкових зобов’язань. До бюджету, враховуючи суми донараховані в попередніх роках, надійшло 15,7 млн грн.

Зокрема, за результатами планової документальної перевірки ТОВ «Н» донараховано разом з фінансовими санкціями 1160,4 тис. грн, які в повному обсязі сплачені до бюджету. В ході перевірки встановлено, що підприємство в порушення п.13.2 ст.13 Закону України № 283/97-ВР від 22.05.97 р. «Про оподаткування прибутку підприємств» не внесло до бюджету 267,0 тис. грн податку з доходів типу «інжиніринг», виплаченого нерезиденту з джерелом його походження з України. За допущені порушення податкового законодавства керівника та головного бухгалтера підприємства згідно рішення суду притягнено до адміністративної відповідальності.

За результатами проведених підрозділами податкового контролю юридичних осіб перевірок 46 суб’єктів господарювання, які задекларували від’ємне значення об’єкту оподаткування по податку на прибуток, зменшено збитки на суму 34,9 млн грн. З категорії збиткових виведено 27 суб’єктів господарювання.

Крім цього, в І півріччі ц.р. підрозділами податкового контролю юридичних осіб зменшено заявлений до відшкодування податок на додану вартість на суму 77,0 млн грн.

За матеріалами Управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в області