друкувати


Україна готова до пошуку компромісів для отримання фінансування МВФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-26 09:15:36

Україна готова до пошуку компромісів для отримання фінансування Міжнародного валютного фонду, повідомляється на веб-сайті НБУ.

"У Вашингтон скерували відповідний спільний запит (лист про наміри) уряду України і НБУ, адресований директору-розпоряднику МВФ. Підписані документи є свідченням прагнення уряду України спільно з НБУ і МВФ до пошуку компромісів та вироблення спільного бачення щодо подальшої економічної і фінансової політики" , - вказується в повідомленні.

За даними НБУ, роботу з підготовки нової програми МВФ stand-by для України було завершено 16 липня: загальна сума нової програми очікується у розмірі SDR10 млрд (близько 15 млрд доларів) протягом 2,5 років.

У повідомленні наголошується, що зусилля влади країни буде спрямовано на забезпечення макроекономічної стабільності та стійкості банківської системи, а також на зниження інфляції.

"Завершення багатомісячних переговорів стало яскравим прикладом міжнародного сприйняття України та підтримки світовою фінансовою спільнотою діяльності уряду України і НБУ, спрямованої на довгострокове економічне зростання. Це означає, що з нами хочуть працювати і інвестувати кошти в українську економіку", - цитується в повідомленні директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик.

Нагадаємо, рада директорів МВФ розгляне питання затвердження нової кредитної програми для України 28 липня.

У повідомленні НБУ також зазначається, що з метою забезпечення прийняття позитивного рішення щодо України було виконано певні попередні умови, зокрема, прийнято поправки до законодавства щодо діяльності Нацбанку, а також скасовано постанову про стимулюючі кредити.

Джерело: ТСН.ua