друкувати


Прокуратура плутає жертву з убивцею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-23 05:15:14

Відповідаючи на запити народних депутатів М. Забарського і В. Ар'єва стосовно незаконних дій правоохоронців у розслідуванні резонансного вбивства Михайла Слободяна, керівництво Івано-Франківської прокуратури вперто плутає прізвища жертви й злочинця.

Листа з такою ж цинічною плутаниною отримав у відповідь на свою скаргу і батько вбитого Микола Слободян, якого визнано потерпілим у справі про вбивство його сина.

«Такої халатності за підписом в. о. прокурора Івано-Франківської області І.Римарука та начальника відділу прокуратури області І. Козоріза сім'я вбитого не сподівалася, - каже шокований батько. - Якщо з такою "відповідальністю" розслідується й справа по жорстокому вбивству мого сина, як пишеться відповідь народним депутатам, то лише можна здогадуватись про її результат. Може, слід звернутися до Президента України, щоб в Івано-Франківській прокуратурі за чотири місяці слідства нарешті запам'ятали, що Михайло Слободян - жорстоко вбитий, а Андрій Ониськів - звинувачений у вбивстві?»

Нагадаємо, 26-річного мешканця Івано-Франківська Михайла Слободяна було знайдено вбитим 29 березня у покинутій ракетній шахті на території колись секретного військового містечка біля села Ценжів Тисменицького району. За підозрою у скоєнні злочину було затримано 28-річного підприємця Андрія Ониськіва, сина колишнього першого заступника міського голови Івано-Франківська Богдана Ониськіва.

Андрію Ониськіву пред'явлене звинувачення за 5 статтями КК України, зокрема у вбивстві з корисливих мотивів.

Джерело: Галицький Кореспондент