друкувати


Спека, що панує на Прикарпатті, диктує свої умови навіть і військовослужбовцям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-23 10:15:52

Спека, що панує на Прикарпатті, диктує свої умови навіть і військовослужбовцям.

– Специфіка нашої служби вимагає щоденного тривалого перебування на відкритому повітрі солдатів та офіцерів нашої частини, – зазначає заступник командира 197-ї авіаційної бази підполковник Юрій Мухін. – Для того, щоб уникнути теплових ударів, ми встановили на аеродромі кілька душових кабін, до яких під’єднана тепла та холодна вода. Крім цього, кожного дня під час сніданку весь рядовий склад заливає питну переварену воду в особисті фляги. Це суворо контролюється та перевіряється командирами підрозділів. Задля запобігання сонячним опікам командування частини дещо переглянуло розпорядок дня і скоротило терміни виконання робіт на відкритій місцевості.

Завдяки таким заходам у колективі військових авіаторів з початку літа не було зафіксовано жодного випадку госпіталізації представників особового складу з тепловим ударом чи сонячними опіками.

Також, зважаючи на спекотну погоду, керівництво 197-ї авіаційної бази та 114-ї бригади тактичної авіації провели з усіма військовослужбовцями та працівниками Збройних Сил низку занять про правила поведінки на воді та культуру купання.

– Такі заняття є вкрай важливими, – наголошує підполковник Олександр Кухарук. – Адже в Івано-Франківську є велике озеро і дві річки. Військовослужбовці, котрі отримують звільнення, можуть не встояти перед спокусою, щоб не освіжитись у воді. У нас є чимало солдатів строкової служби з східних районів України, які просто не здогадуються про небезпеку мілких і маленьких, на їхній погляд, річечок, адже вони виросли і звикли до відпочинку на більш повноводних артеріях. Проте місцеві ріки гірські і дуже підступні. Сподіваюсь, після наших занять та роз’яснень вони будуть більш обережними і не купатимуться у невстановлених місцях.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України