друкувати


Стати слухачем кафедри військової підготовки не так вже й просто

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-22 01:00:12

На кафедрі військової підготовки Івано-Франківського Національного університету нафти і газу розпочались державні випускні іспити студентів п’яти вищих навчальних закладів Івано-Франківська, які навчаються за програмою офіцерів запасу. Державну комісію з прийняття іспитів очолив заступник начальника логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України з тилового забезпечення – начальник управління генерал-майор Валентин Головнов.

– Цього разу ми випускаємо 360 осіб, які отримали військову спеціальність за фахом спеціалістів пально-мастильних служб та командирів мотострілецьких підрозділів, – розповів начальник кафедри полковник Юрій Вязніцев. – Всі ці молоді люди проходили у нас вишкіл протягом двох років, починаючи з другого курсу. Це відбувалося відповідно до підписаної міжвузової угоди, завдяки якій у плани проведення занять студентів було включено додатково ще 470 годин на рік навчання на нашій кафедрі.

Все навчання на військовій кафедрі проходило методом так званого «військового дня». Тобто раз на тиждень студенти, що навчались на військовій кафедрі, вдягали однострої військового зразка і на цілий день поринали у бурхливе армійське життя з нарядами, ходінням строєм та військовими вітаннями. Хлопці та дівчата опановували знання з військової техніки, тактики ведення бою, устрою Збройних Сил. До речі, стати слухачем кафедри не так вже й просто. Для цього потрібно пройти психологічний відбір, скласти іспити з фізичної підготовки та бути в числі перших у рейтингу навчання у своїх вузах. За словами керівництва кафедри, рейтинг на вступ до навчання у них коливається від п’яти до восьми осіб на одне місце.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України