друкувати


Роман Харук скаржиться на те, що його ігнорують

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-22 10:30:55

Прес-конференція «провідника» івано-франківських таксистів Романа Харука та його юриста Миколи Вітенка, яка відбулась 20 липня, була присвячена трьом питанням.

По-перше, організатори оголосили, що їх Асоціації приватних таксистів вже не існує. Структура розширила сферу своєї діяльності і, оскільки до неї почали вступати перевізники міжміських та міських автобусних маршрутів, власники вантажного транспорту і навіть просто фізичні особи – власники автомобілів, відтепер називається Івано-Франківська обласна асоціація приватних перевізників.

Крім того, під егідою Асоціації створено новий інтернет-портал «Автомобіліст», який, за задумом авторів має стати повноцінним україномовним автомобільним інтернет-ресурсом, який би охоплював в тому числі такі важливі для автомобілістів питання, як автострахування, автокредитування, ремонт та догляд за автомобілем, питання юридичного характеру.

Проте, найбільш актуальною для Асоціації проблемою, на думку Р.Харука, є факт ігнорування звернень і запитів керівників асоціації Івано-Франківськими обласною та міською владою. Так, на 5 листів до голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка та 3 звернення до голови обласної ради Ігоря Олійника керівництво Асоціації отримало всього 4 відповіді від губернатора з порушенням встановлених законодавством термінів і стикнулось з цілковитим мовчанням з боку обласної ради. Подібним чином реагує на звернення автомобілістів і міська влада обласного центру, і навіть народні депутати.

Та чи не найбільше образило Романа Харука те, що при новій владі його не запросили до обласного конкурсного комітету з питань ліцензування маршрутних перевізників. «При Палійчуку, - розповів він Коломия ВЕБ Порталу, - мене включили до конкурсного комітету. Зараз туди прийшли інші люди, при чому 9 чи 7 його учасників взагалі не мають відношення до сфери транспорту».

Автор: Сергій БІЛИЙ