друкувати


Ю.Соловей: Відкриття соціальної аптеки – конкретна допомога пенсіонерам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-21 02:00:36

Вслід за створенням для пенсіонерів та малозабезпечених франківчан восьми соціальних магазинів за ініціативи Юрія Солов’я у місті з’явилась перша соціальна аптека. Вона відкрилася на вулиці Стуса, 15а сьогодні, 21 липня.

Відкриття соціальних аптек в першу чергу спрямоване на те, аби надати конкретну підтримку мешканцям Івано-Франківська. Саме тому продаж медичних товарів, як і у соціальних магазинах, здійснюватиметься по ціні собівартості. Мінімальна націнка в розмірі 3-4% залишиться лише для того, щоб оплачувати роботу продавців, витрати на транспорт і комунальні послуги.

Так само як і з відкриттям соціальних магазинів форумівці не збираються обмежуватися лише одною соціальною аптекою. До кінця року у місті з’явиться ціла мережа соціальних аптек, які працюватимуть у кожному мікрорайоні обласного центру.

Під час офіційного відкриття аптеки Юрій Соловей подякував усім, хто причетний до появи соціально орієнтованої закладу та висловив сподівання, що це лише перший крок, а далі такі аптеки з’являться в інших містах та райцентрах області.

За словами лідера громадської організації, нині середньостатистичний пенсіонер витрачає у місяць на ліки 200-300 гривень, тому економія при купівлі медпрепаратів у розмірі 20-30% має велике значення. Особливо це стосується людей похилого віку, які отримують пенсію у розмірі 600-700 гривень. «Мета відкриття мережі соціально орієнтованих торгових закладів – надати реальну допомогу та захист людям, які у час фінансової нестабільності потерпають від постійного зростання цін. Тому головний сенс соціальних магазинів – це низькі ціни», - каже Юрій Соловей.

Голова Громадського Форуму також зазначив, що схожу допомогу мешканцям міста мала б надавати і місцева влада.

«Сьогодні не потрібно зайвий раз скаржитися на економічну кризу та на те, як мало грошей у бюджетах. Потрібно дієво допомогти тим людям, яким зараз найважче - пенсіонерам, інвалідам та малозабезпеченим. Упродовж останніх років Громадський Форум на ділі показав, що навіть зусиллями громадської організації можна чимало зробити для захисту простих людей. Вважаю, що такий позитивний приклад повинна була б наслідувати і влада», - переконаний Юрій Соловей.

Нагадаємо, соціальна аптека працюватиме у робочі дні, з 9-00 до 17-00. Ціни на лікувальні препарати наближені до відпускних цін товаровиробників.

Джерело: Прес-служба ІФООГ «Громадський Форум Івано-Франківська»