друкувати


М.Вишиванюк: 20 років мене звинувачують в тому, що я веду антиукраїнську політику

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-21 11:30:28

Після чергового засідання ради з питань соціально-економічного розвитку, боротьби з корупцією та злочинністю голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк провів прес-конференцію для представників місцевих та регіональних ЗМІ.

«Завтра їду в Кабмін захищати план-графік виконання відновлювальних робіт на об’єктах народногосподарського комплексу та соціальної сфери, які постраждали внаслідок стихії у червні-липні цього року, - повідомив журналістів голова ОДА. - Важливо, щоб уряд Азарова відмінив постанову уряду Тимошенко, яка забороняє надавати допомогу людям, чиї городи зруйнувала повінь, чи знесли зсуви. За словами голови ОДА, збитки від підтоплених присадибних ділянок складають 20 млн грн.

«Думаю, що чинний уряд відмінить ту шкідливу постанову, і люди, в яких, по суті, повінь забрала урожай, отримають певну компенсацію. Без такої допомоги від держави буде дуже складно», - зазначив Михайло Вишиванюк.

Водночас голова ОДА прокоментував «брудні напади» проти нього з боку екс-голови облвиконкому, народного депутата першого демократичного скликання Дмитра Захарука, який на останній сесії обласної ради розірвав спільну грамоту облдержадміністрації і обласної ради, якою керівники області нагородили його з нагоди 20-ої річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України. Дмитро Захарук назвав Михайла Вишиванюка «представником антиукраїнської влади».

«Це груба і цинічна провокація», - так прокоментував голова ОДА привселюдне розірвання Захаруком грамоти з гербом України. Заяви ось таких «великих патріотів», які не допомагають, а працюють на розкол, на деструктив, йдуть роз’єднання Західної і Східної України і ніякої користі області не приносять, переконаний Михайло Вишиванюк. - Якщо би він був таким великим патріотом, міг вийти на сцену і просто відмовитися від грамоти. А рвати державну символіку – це не патріотизм». За діями Дмитра Захарука, як вважає голова облдержадміністрації, «проглядається робота БЮТ, спрямована не на об'єднання у вирішенні проблемних питань, а на розбалансованість».

«Запевняю вас, Віктор Янукович веде правильну політику, політику об’єднання. Відповідно до його політики з державою Україна почали спілкуватися Європа, США, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Світ бачить в політиці нинішньої української влади політику стабільності. Не підтримують таку політику лише пани Захарук і Волковецький».

«20 років мене звинувачують в тому, що я веду антиукраїнську політику, а що я роблю антиукраїнського, - риторично запитував Михайло Вишиванюк. - Може антинародним є те, що з наступного року ми за сприяння уряду і Президента плануємо відбудувати перших 20 сіл, як свого часу реконструювали районні центри, будемо завершувати газифікацію, відремонтуємо дороги, щоб зробити з нашої області писанковий край. Що в цьому є антиукраїнського?».

За словами голови ОДА, «попри складний бюджет» вже в цьому році до 1 вересня буде здано в експлуатацію школи, запрацюють нові заводи у Калуші, відкриються новозбудовані будинки культури.

«Влада в Україні була, є і буде українською , суверенною, і ніхто не повинен на цьому спекулювати, - наголосив Михайло Вишиванюк.

З-поміж іншого представників ЗМІ цікавили методи боротьби з проявами корупції в області та доля сировинного промислу у Рожнятівському районі для солепереробного підприємства Калуша.

«На жаль, це питання з площини економічної перейшло у політичну площину, - зазначив Михайло Вишиванюк. - Група людей, які прагнуть стати депутатами рад усіх рівнів, вирішила так би мовити захистити інтереси мешканців села, де мають споруджувати промисел. Але ж він буде не у самому населеному пункті, а за його межами, на території місцевого держлісгоспу. А село потребує інвестицій для будівництва нової школи. Треба дати можливість людям самим розібратися».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА