друкувати


Вивіз гравію – під контролем і за талонами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-20 07:30:42

Під головуванням першого заступника голови Коломийської районної державної адміністрації Романа Панчука відбулась нарада з питань упорядкування вибору гравійно-піщаної суміші в районі.

У нараді взяли участь: заступник голови райдержадміністрації Ольга Герелюк, т.в.о керівника апарату райдержадміністрації Лідія Потятинник, начальник фінуправління райдержадміністрації Оксана Попадюк, прокурор району Іван Витрикуш, начальник районного регіонального контрольно-ревізійного відділу Галина Білейчук, начальник відділу розвитку підприємництва та зовнішньо-економічної діяльності управління економіки РДА Михайло Лопачак, сільські голови, на території яких проводиться вибір гравійно-піщаної суміші.

За порядком денним обговорили питання про тимчасові дозволи, впорядкування вибору та вивозу гравійно-піщаної суміші з русел річок на території району. Сільським головам рекомендовано провести сесії сільських рад, на яких прийняти рішення про надання дозволів на тимчасовий вибір та вивіз гравію для ліквідації наслідків стихії 22-28 червня та 7-8 липня 2010 року, а також проведення робіт з відновлення доріг та берегоукріплень. Коломийському міжрайонному управлінню водного господарства, екологам, інспекції рибнагляду належиться визначити місце для вибору на території Верхньовербізької, Воскресинцівської, Дебеславцівської, Іванівецької, Княждвірської, Корницької, Матеєвецької, Нижньовербізької, Пилипівської, Сопівської, Спаської, Шепарівцівської сільських рад.

Вибір і вивіз гравію здійснюватиметься за спеціально розробленими талонами, в яких буде зазначено: марку транспортного засобу, державний номер, назву сільської ради, найменування вантажу та об'єм, число і годину видачі талону, контактний телефон контролера сільської ради. На талоні проставлятиметься номер та печатка сільради.

На сесіях сільських рад також затверджуватимуть маршрути руху транспортних засобів, для допомоги у вирішенні цього питання рекомендовано запросити працівників філії "Коломийський райавтодор".

Розцінки встановлено такі: за одну тонну гравію – 10 грн, за тонну піску – 20 грн, за тонну каменю – 25 грн. За завантаження однієї машини екскаватором - 10 грн. Кожний десятий рейс буде спрямовано на потреби сільської ради благодійно. Для потреб інших сільських рад – згідно з відношенням і дозволу райдержадміністрації безкоштовно. Виручені кошти оприбутковуватимуться на благодійний рахунок сільської ради.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА