друкувати


О.Доній: Неможливо розпустити НУНС, але і неможливо співіснувати у фракції…

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-20 12:45:30

З формальної точки зору фракцію НУНС неможливо розпустити, але в ній і не можуть співіснувати люди, що представляють ідеологічно протилежні політичні сили. Таку впевненість висловив в ефірі одного з українських телеканалів народний депутат від НУНС Олесь Доній, передає ІМК.

Так він прокоментував заяву депутата від НУНС Олександра Третякова щодо того, що все більше людей готові до розпуску фракції.

«З формальної точки зору неможливо розпустити НУНС, але і неможливо співіснувати у фракції… Там є люди, що, підтримують коаліцію, яка сповідує позиції російського націоналізму, і люди, що сповідують позиції українського патріотизму», - каже О.Доній.

Він зазначив, що ще при створенні коаліції та пізніше, при голосуванні за Чорноморський флот, пропонував виключити відступників. «Але наштовхнулася пропозиція на протидію голови фракції. Мартиненко тоді підіграв коаліції. Мартиненко як колишній бізнесмен більше налаштований на пошук компромісів з владою», - пояснив депутат.

Він додав, що раніше була більшість для виключення із фракції зрадників, але не захотіли самі опозиціонери. «Дріб’язковість погубила все. Вже нема гарантій, що залишилася більшість у фракції. Є болото, що залишається в опозиції, але фактично грає на коаліцію, як, наприклад, ХДС», зазначив депутат.