друкувати


Парад наречених під ревіння потужних байків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-20 02:30:13

На один день обласний центр Прикарпаття перетворився на місто принцес у весільних платтях. Білявки і брюнетки, дорослі молодиці і маленькі ще діти, заміжні і ті, хто лише мріє про подружнє життя – всі вони цього дня перетворились на наречених. Чарівні, прекрасні, сяючі святом і радістю, сьогодні всі вони стали об’єктом уваги номер один адже цього дня Івано-Франківськ вперше у своїй історії приймав парад наречених.

«Перш за все, – розповідає Олеся Ткачик, головний редактор інформаційного порталу «Малакава», який виступив організатором свята, – ми вирішили організувати цей соціальний проект, цей конкурс на противагу тим конкурсам краси, які останнім часом заполонили просто Івано-Франківськ. Це глибоке переконання, що кожна жінка є красивою і неповторною, а заганяти себе в рамки, створювати собі комплекси неповноцінності – це неправильно. Саме тому ми вирішили підтримати ідею парадів наречених. У нас немає ніячких обмежень. У нас є як маленькі дівчата, так і старші жінки, будь-якої комплекції, бо вони є красиві і сьогодні вони прийдуть просто вилити свої емоції і класно провести час».

На думку організаторів, парад наречених, а їх зібралось в Івано-Франківську більш як півсотні – це ще й унікальна можливість вирвати жінок з сімейної буденності: дитина, пеленки, кухня, – яке затягує. «Коли вони мають нагоду прийти, – продовує пані Ткачик, – одягнути біле плаття і вилити свої емоції. Це ж класно!»

Двадцятирічна Мар’яна Тимощук свою весільну сукню приміряла вперше. «Я готуюся до весілля, – зазначає вона, – а тому вивчили останні моні тренди щодо оздоблення суконь. Оздоблювати плаття мені допомагла мама, проти виходити заміж я в ній не збираюсь. Ця сукня – виключно для параду»

Родзинкою параду стали байкери. З десяток дужих чоловіків з різних регіонів України на потужних мотоциклах з ревінням моторів катали наречених вулицями міста.

«Байкери, – говорить О.Ткачик, – це ж так нетрадиційно, це контраст. Наречені і байкери – це власне та нетиповість, те, чого не вистачає у нашому буденному житті».

Автор: Сергій БІЛИЙ