друкувати


Дуже часто у спеку люди отримують теплові удари

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-19 03:45:01

Спека, що останніми днями встановилася на Прикарпатті, стала справжнім випробуванням для усіх, особливо для літніх людей, осіб із серцево-судинними та легеневими захворюваннями, дітей. Стан деяких погіршився настільки, що знадобилася негайна медична допомога.

Так, 17-го липня до рятувальників обласного центру звернулися мешканці житлового будинку по вулиці Сухомлинського з проханням надати допомогу у відчиненні вхідних дверей, оскільки двері зачинені зсередини, а власниця квартири погано почуває себе і не може їх відчинити. Уже за декілька хвилин працівники пожежно-рятувальної служби були на місці події. За допомогою автодрабини вони дісталися вікна її житла на четвертому поверсі, проникли у квартиру та відчинили двері зсередини. Медики обстежили жінку і з діагнозом "серцева недостатність" одразу ж госпіталізували її.

Дуже часто у спеку, як зазначають лікарі, люди отримують теплові удари. Їх основні симптоми: загальна слабкість, розбитість, головний біль, головокружіння, шум у вухах, прискорені пульс та дихання, підвищена температура тіла, втрата свідомості, іноді – судоми. При появі хоча б однієї із цих ознак негайно звертайтеся за кваліфікованою допомогою до медиків!

Як зазначають медики, в області через спеку почастішали випадки погіршення стану здоров'я літніх людей та осіб із серцево-судинними захворюваннями. Головне управління МНС в області звертається до мешканців Івано-Франківщини з проханням обмежити тривале перебування на сонці, щоб не зашкодити власному здоров’ю!

Джерело: Центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області