друкувати


МОН до ВНЗ: Керівникам вжити практичні заходи з поліпшення роботи приймальних комісій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-19 12:17:18

Моніторинг проходження вступної кампанії засвідчив, що у вищих навчальних закладах робота приймальних комісій здійснюється в плановому режимі.

У той же час, в окремих навчальних закладах створюється напружена ситуація, обумовлена надзвичайно великою кількістю абітурієнтів, що намагаються подати заяви і документи на вступ у перші дні початку вступної кампанії.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України (МОН), у зв'язку з цим МОН звертається до керівників ВНЗ вжити практичні заходи з поліпшення роботи приймальних комісій з обліку кількості поступаючих, зокрема, шляхом негайного збільшення кількості технічних працівників приймальних комісій з числа викладачів і продовження терміну прийому документів протягом дня.

У Міносвіти також звернули увагу на необхідність дотримання порядку і на прилеглих до навчального закладу територіях шляхом залучення до патрулювання на них студентів старших курсів. "Враховуючи складні кліматичні умови, рекомендуємо спільно з місцевими органами влади організувати продаж прохолодних напоїв і тому подібне, а також функціонування медичних пунктів в закладах", - вказали в Міністерстві.

Крім того, Міносвіти попросило керівництво ВНЗ через ЗМІ звернутися до абітурієнтів, їх батьків і родичів з роз'ясненнями відносно процедури і тривалості прийому заяв і документів від абітурієнтів.

Джерело: Освітній портал