друкувати


На Івано-Франківщині розчищатимуть русла річок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-19 05:00:44

В Івано-Франківській області затверджено порядок проведення розчищення та регулювання русел річок, повідомили ІМК в облраді, посилаючись на її рішення від 16 липня.

Відповідно до інформації, руслоочисні, руслорегулювальні та днопоглиблювальні роботи проводитимуть з метою зниження гідравлічного навантаження на береги річок, забезпечення умов проходження паводку, відновлення природного стану русла, поліпшення умов існування водних живих організмів.

Виконавцями робіт з очищення та регулювання русел річок визначено міжрайонні управління водного господарства та інші організації на конкурсних засадах.

Під час виконання робіт з очищення та регулювання русел річок за вивезення піщано-гравійної суміші за межі будівельного майданчика підрядник сплачуватиме до місцевого бюджету 5% вартості її 1 куб. м. Ці кошти повинні бути використані, виключно, на експлуатацію гідротехнічних споруд та відновлення водогосподарського комплексу області.

В Івано-Франківській області протікає 8294 річки загальною довжиною 15 756 км, у тому числі 4688 річок у басейні Дністра довжиною 9111 км і 3606 річок в басейні Пруту довжиною 6645 км.

Загальна густота річок в середньому по області становить 0,2-0,4 км/кв. км.