друкувати


Івано-Франківська облрада направить 1,35 млн грн протягом 2010-2015 рр. на меліорацію

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-19 03:30:46

Івано-Франківська обласна рада вирішила направити з обласного бюджету 1,35 млн грн протягом 2010-2015 рр. на покращення технічного стану меліоративних систем.

Рішення про це облрада прийняла 16 липня, затвердивши програму поліпшення родючості сільськогосподарських угідь шляхом виконання меліоративних заходів.

Виділені кошти використають на очищення каналів від мулу, ремонт гідротехнічних споруд, вирубку чагарників на каналах, ремонт експлуатаційно-під’їзних доріг.

У результаті область очікує поліпшити родючість 27 тис. га меліорованих земель, підвищити ефективність роботи меліоративних систем, забезпечити стабільні урожаї та знизити собівартість рослинницької продукції за рахунок підвищення врожайності.

Нині понад 20% меліоративних каналів заросли чагарниками та замулилися, під час паводків збільшуються зони і терміни затоплення сільськогосподарських угідь та населених пунктів.

В області 195,4 тис. га меліорованих земель або 51% від орних земель, які знаходяться на балансі сільських, селищних ті міських рад.

Джерело: ІМК