друкувати


Молодий народний рух зачистить Говерлу після Ющенка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-17 12:35:43

Великим прибиранням найвищої вершини Українських Карпат традиційно закінчиться таборування «Говерла-2010», організоване активістами ВМГО «Молодий народний рух».

Про це повідомив під час прес-конференції 16 липня голова організації Іван Крулько. З його слів, специфікою цьогорічного таборування стане обговорення актуальних питань інтеграції України в європейську культуру та світосприйняття, зокрема чи готові українці сприйняти систему європейських цінностей і що саме можемо привнести в цю систему ми.

В цій дискусії в перше за історію молодорухівських табірних зборів візьмуть участь представники української діаспори з Болгарії та Угорщини. Фінансову підтримку надає німецький Фонд Конрада Аденауера. Частину коштів, а саме 50 тисяч гривень, для акції також виділило Міністерство України з питань сім’ї, молоді та спорту. Втім цього для «молодих рухівців» виявилось замало. «Зміна влади, - скаржиться пан Крулько, - торкнулася і нашого таборування, оскільки цього року влада дала нам лише третину тих коштів, що дає завжди». Тим не менш, представники ВМГО мають намір продемонструвати максимальну прозорість витрачання цих коштів і тому для участі у зборах запросили представників Міністерства.

Традиційне сходження на гору Говерла активісти і прихильники «Молодого народного руху» мають намір здійснити 18 липня. При цьому кожний учасник походу отримає мішок, куди збиратиме виявлене на горі сміття. Вочевидь, йдеться насамперед про бруд, що залишиться на горі після масового сходження Віктора Ющенка та його соратників, запланованого на 17 липня.

Автор: Сергій БІЛИЙ