друкувати


Микола Азаров засудив так звану "замовну" журналістику

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-16 05:45:10

Прем’єр-міністр Микола Азаров засудив так звану "замовну" журналістику, яка за гроші реалізує "чорний піар" та пообіцяв встановити "елементарні запобіжники для поширення брехні". Про це глава уряду заявив 16 липня на засіданні секретаріату Національної спілки журналістів.

"Це що - свобода слова чи порушення прав людини?" – цитує його слова прес-служба Кабміну.

За його словами, уряд абсолютно відкритий до критики, але ця критика повинна бути об'єктивною, а факти, висвітлені в публікації, перевіреними.

Глава уряду виступив за розвиток в Україні незалежних засобів масової інформації. За його словами, уряд готовий створювати умови для розвитку свободи слова в Україні. Він закликав Національну спілку журналістів разом з урядом розробити механізми, які краще захищатимуть свободу слова і водночас перешкоджатимуть появі неправдивих замовних матеріалів.

"Треба разом думати, як у країні створити можливості для розвитку свободи слова, для свободи друку, і як розставити хоча б елементарні запобіжники для поширення брехні. Як зробити так, щоб в Україні з'явилися реальні незалежні ЗМІ", - підкреслив Азаров.

Прем’єр заявив про необхідність зобов’язати владу оперативно і предметно реагувати на критичні публікації у засобах масової інформації.

Азаров зазначив, що уряд постійно реагує на критичні зауваження журналістів: "Будь-яка публікація, якщо вона професійна, якщо вона підготовлена, виходячи з патріотичної і громадянської позицій, то, безумовно, ми на неї реагуватимемо і щодо неї однозначно вживатимуться заходи".

Тепер, на думку прем'єр-міністра, потрібно вибудувати систему такого реагування і контролю на всіх рівнях влади: "Ми напрацюємо відповідну постанову і зобов’яжемо реагувати на критику будь-якого засобу масової інформації. Якщо там викладена правда, якщо там містяться факти, на які потрібно реагувати, то ми примусимо владу реагувати. Ми розробимо систему, за якої влада буде на це реагувати".

Нагадаємо, в адміністрації президента теж вважають, що у журналістів має бути присутня самоцензура. Як повідомив глава АП Сергій Льовочкін, "зі свободою слова завжди все в порядку не буває ніде".

"Мені здається, що дуже важливо, щоб у людей, які є четвертою владою, існувала в серці, в душі, якась самоцензура. І речі, які, скажімо, можна було б не випинати, щоб вони не випиналися", - підкреслив Льовочкін.

Джерело: ТСН.ua