друкувати


Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на Івано-Франківщині з 2008 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-16 11:00:45

15 липня в обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання обласної Координаційної ради з впровадження на Прикарпатті всеукраїнського Проекту Європейського Союзу та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

У засіданні взяли участь голова ОДА Михайло Вишиванюк, заступник голови ОДА Ігор Зварич, заступник голови обласної ради Остап Дзеса, міжнародний менеджер Проекту ЄС/ПРООН Джейсінгх Сах та голови дев’яти райдержадміністрацій, які є учасниками проекту.

На Івано-Франківщині проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», як прозвучало на засіданні, почав діяти з 2008 року. В області планують реалізувати 69 мікропроектів, 40 з яких уже завершені ремонтно-будівельні роботи. 56 сільських громад Прикарпаття спрямували кошти, виділені у рамках проекту, на відновлення та розвиток об′єктів соціальної інфраструктури, встановлення вуличного освітлення, створення кращих умов для навчання, охорони здоров′я і довкілля.

«Реалізація проекту була б неможливою без потужної підтримки місцевої влади, - наголосив на засіданні міжнародний менеджер Проекту ЄС/ПРООН Джейсінгх Сах. – Ми дуже вдячні за ефективне партнерство. Протягом останніх років Івано-Франківська область переживала не найкращі часи. Але це не зламало ваш дух і бажання допомагати громадам».

«Обласна адміністрація є вашим помічником, - наголосив голова ОДА Михайло Вишиванюк. – Цей проект надзвичайно важливий для нашої області. Тим більше, що ми плануємо розпочати програму реконструкції сільських населених пунктів Прикарпаття. Цією програмою передбачено наявність у кожному селі газу, води, каналізації, очисних споруд. Роботи вистачає. Ті громади, які вже співпрацюють з координаторами проектів ЄС/ПРООН, будуть першими у програмі реконструкції сільських населених пунктів, яку ми розпочнемо реалізовувати у 2011 році»

Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк позитивно оцінив «результативну роботу» Рогатинського району з впровадження проектів ЄС/ПРООН .

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА