друкувати


Як проводять свої відпустки коломияни?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-16 03:00:28

Чудові ландшафти, чисті ріки та озера, ліси, поля, гори, моря – це все наша Україна. Кожен куточок нашої країни – неповторний, унікальний. Тут можна побачити і Прагу – Львів, і Кавказ – Карпати, Туреччину – Крим і т.д. Але чомусь, якщо ти живеш на сході, то мрієш поїхати на захід, якщо ж живеш на заході - мрієш поїхати на схід. А причина цьому завжди одна – хочу побачити та відчути щось нове, хочу побувати там, де ще ніхто не бував. І одного дня настає момент, коли ти усвідомлюєш, що тут ти вже все найкраще побачив. Хочеться ще більше новизни, екзотики, краєвидів інших країн.

І тоді ти звертаєшся за допомогою до туристичних агенцій, які інтригують тебе фотографіями красивих місцин, фешенебельних готелів, екзотичних страв, екстравагантних жителів. Вибираємо найкраще – платимо гроші, отримуємо путівку - і вперед за новими відчуттями.

Але не завжди відпочинок проходить так, як це пообіцяла тобі тур агенція: їжа – така ж як і наша, а номер в готелі зовсім не як на фотографії. Тоді наступного року ти вже ідеш до іншої фірми, яка тобі пропонує нові фото, і далі починає працювати та ж система: гроші – путівки – враження. А іноді, після такої невдалої відпустки, ми вирішуємо не звертатись нікуди, і самотужки влаштувати свою подорож. Тоді знову ціла купа різних проблем: неможливо відкрити візи, недостатньо довідок, не можемо забронювати номер в закордонному готелі, не… не… не… І в кінці, після великої кількості таких «не» - ми залишаємось вдома, раз на тиждень виїжджаємо на шашлики або ж на рибалку.

Для того, щоб дізнатися про туристичні настрої коломиян в розгар сезону, ми опитали менеджерів та директорів декількох туристичних агенцій міста.

Туристична агенція “Мандарин турс”: “Цього року, в порівнянні з попередніми, значно збільшилась кількість наших клієнтів. В 2009 р. нашими послугами скористались 2 тис. осіб, а цьогоріч - вже 5 тис. осіб і це ще не кінець сезону. Великий попит зараз на подорожі до Греції та Болгарії, оскільки ціни на їхні курорти знизились. Бажаючих поїхати цього літа на відпочинок в Крим менше, ніж попередні роки, адже ціни на кримські курорти зросли майже на 20%. Незважаючи на конфліктну ситуацію з туроператором в Туреччині, попит на відпочинок в цій країні не знизився.”

Туристична фірма “Сам”: “Кількість бажаючих поїхати у відпустку за кордон, в порівнянні з попереднім роком не збільшилась. В основному купують путівки до Криму та Туреччини.”

Туристична фірма “Турленд”: “Ми тільки недавно почали працювати. В основному, замовляють путівки до Криму, Болгарії, Туреччини.”

Туристична агенція “Sальва Тур”: “На туристичному ринку ми вже два роки. Коломияни цього літа обирають частіше закордонні курорти, ніж українські. Не зважаючи на різке підвищення цін (від 200 грн до 200 у.о.), в попиті залишились тури в Болгарію, Туреччину.”

Також ми поцікавились, на що саме потрібно звертати увагу, прийшовши до тур агенції, щоб не “обпектися”, як клієнти “Карія Тур”.

Ось декілька цінних порад:

  1. Звертати увагу на стаж роботи турфірми.

  2. Вимагати ліцензію.

  3. Користуватися відгуками знайомих та друзів при виборі туристичної агенції.

  4. Знайти якомога більше інформації про туристичну фірму в інтернеті.

  5. Обов'язково мати при собі більше коштів, щоб, при потребі, мати можливість про себе подбати.

Бажаємо всім приємного відпочинку, приємних знайомств, цікавих вражень та позитивних емоцій. І не забуваймо одну просту істину: всюди добре, та вдома найкраще.

Автор: Галина ОДОСІЙ