друкувати


Івано-Франківськ отримає диплом одного з кращих міст для життя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-16 01:00:39

Нещодавно Івано-Франківськ посів ІІІ місце в рейтингу «55 найкращих міст для життя» у журналі «Фокус». Під час нинішньої прес-конференції з міським головою відбудеться офіційне вручення місту диплому журналу.

Цього року, окрім традиційних балів за сприятливу екологію, розвинену інфраструктуру, зайнятість населення та інші складові комфортного життя, міста-учасники рейтингу отримували оцінку ділової активності.

Перше місце посів Харків, друге місце рейтингу за Києвом. Незважаючи на те, що столиця показала найвищу ділову активність і найнижчий рівень безробіття, Київ визнаний містом, найбільш привабливим з туристичної точки зору. Замикає першу п'ятірку найкращих для життя міст Мукачеве на Закарпатті. Сильно втратив цього року у рейтингу Львів, який із першої позиції опустився на 14-ту.

Нагадаємо, що тогоріч журнал «Фокус» також представив рейтинг кращих для проживання міст України. Найвищу з 55-ти позицій рейтингу посів Львів, за ним — Київ, а замкнуло трійку переможців знову ж наше місто Івано-Франківськ. У тогорічному рейтингу він із п’ятої піднявся на дві позиції. До речі, у 2009-му Коломия зайняла у списку скромне 42 місце, хоча визнана найспокійнішим і найменш криміногенним містом.

Джерело: Газета «Репортер»