друкувати


Юнаки з Івано-Франківщини мають бажання служити за контрактом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-15 09:00:34

14-15 липня близько 60-ти прикарпатців, що виявили бажання служити за контрактом відправляються в навчальні центри ЗСУ. Там близько 2-ох місяців вони будуть проходити загальновійськову підготовку, а також опановувати військову спеціальність за якою вони бажають служити в майбутньому.

Під час навчання в навчальних центрах юнаки мають статус «курсанта» і знаходяться на повному державному забезпеченні: безкоштовне проживання в військовому гуртожитку, забезпечення військовою формою, трьохразове харчування, а також їм виплачується під час навчання грошове забезпечення – близько 800-900 грн в місяць. По завершенні підготовки в навчальних центрах за обраною спеціальністю, юнаки отримують документ, що підтверджує освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник». Після закінчення навчання в навчальних центрах вони поїдуть в ті частини, в яких вони бажають служити.

Переважна більшість, приблизно 40 чоловік, повернеться в Івано-Франківськ для служби частинах гарнізону. 7 чоловік виявили бажання служити на кораблях та частинах берегової оборони Військово-Морських Сил України.

З 1 червня початкове грошове забезпечення військовослужбовців за контрактом становить від 1150 до 1600 гривень, з липня місяця контрактники можуть безкоштовно харчуватися. А з жовтня місяця, як повідомив Міністр оборони України, планується збільшення посадових окладів додатково ще на 55 %. Територіальний центр вже приступив до відбору чергових кандидатів для підготовки у навчальних центрах у наступному кварталі цього року.

Для більш повного інформування по всім питанням що стосуються військової служби за контрактом бажаючі можуть звертатися в 160 ТЦК, що в м.Івано-Франківську вул. Шевченка 11, тел. 72-40-55.

Джерело: Анонс-Контракт