друкувати


«Українська благодійна мережа» обладнала свічкову майстерню в дитячому інтернаті у Снятині

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-15 05:15:19

Снятинський дитячий будинок-інтернат один із закладів Івано-Франківської області для сиріт з обмеженими можливостями. Завдяки зусиллям працівників інтернату та небайдужих людей його вихованці працюють у декількох інтернатських майстернях та цехах. В такий спосіб діти розвиваються та проходять соціальну реабілітацію.

Для того щоб розширити коло професійних навиків вихованців Снятинського дитячого будинку-інтернату Благодійна організація «Українська благодійна мережа» вирішила допомогти в облаштуванні ще однієї майстерні – свічкової. За словами керівника доброчинної організації Василя Футерка, використовуючи спеціальні форми вихованці зможуть власноручно виготовляти «художні» свічки – найрізноманітніших форм та кольорів.

Передбачається, що свічкова майстерня стане постійним благодійним проектом. А в невдовзі, після початку роботи майстерні, всі охочі зможуть в особливий спосіб допомогти дітям – придбати для себе або як дарунок свічку, зроблену їхніми руками.

Але допомога у створені майстерні потрібна вже сьогодні. Тому БО «Українська благодійна мережа» пропонує долучитися до благородної справи. Як це зробити ви можете дізнатись за телефоном (0342) 734-760 або на сайті ubm.org.ua

Для довідки: На початку квітня 2010 року благодійна організація „Українська благодійницька мережа” оголосила про благодійний проект для Роздільського дитячого будинку-інтернату (сел. Розділ Миколаївського району Львівської області) – створення і підтримання свічкової майстерні, над яким вона досіпрацює спільно із групою волонтерів „Відкриваємо серця” (м.Львів та Львівська область).

Усі вихованці цього інтернату мають фізичні та розумові вади, від більшості із них назавжди відмовилися батьки. Для наших сусідів – розвинутих європейських країн залучення людей з інвалідністю до тієї чи іншої праці є звичною, усім зрозумілою практикою. Адже людина, позбавлена можливості до продуктивної праці, не може жити „на повне дихання”.

22 травня цього року Роздільскому дитячому будинку-інтернату було передано першу частину необхідного для майстерні і вона почала свою роботу. Ця майстерня не лише займає час дітей, але й дозволяє їм розвиватися. Загалом для облаштування свічкової майстерні було зібрано майже 3 тисячі гривень.