друкувати


Українці бояться звертатися в турфірми

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-13 10:50:25

Ситуація, в яку потрапили клієнти найбільшого турагентства Karya Tour, негативно відбилася на українському туристичному ринку. Туристи все частіше задаються питанням - чи не "кинуть" їх інші туристичні оператори.

На туристичних форумах можна зустріти тривожні повідомлення про те, що у інших українських компаній проблеми такі ж, як у Karya Tour. Про те, що ситуація на туристичному ринку ускладнилася, говорять і його представники.

"Туристи починають панікувати, - повідомили в одній з турфірм - Вже і нам дзвонять клієнти, запитують, як у нас справи, чи не відміняться їх путівки, чи усе у нас в порядку". "Попит на Туреччину і Єгипет, природно, впав, але не дуже суттєво".

Втім, оператори сподіваються на те, що паніка незабаром пройде і ситуація стабілізується.

Між тим, за даними посольства України в Туреччині, зараз на турецьких курортах залишилося 709 українців від Karya Tour.

"Їм проплатили готелі інші турфірми. Приблизно у 1000 українців закінчилися путівки, і вони відправилися додому. Не було ситуації, коли людині довелося перервати відпочинок завчасно", - сказали в посольстві.

Як повідомлялося, Karya Tour обіцяла повернути гроші тим, хто ще не відлетів з України, але путівки вже проплатил. Але.. "Доки гроші не повертаються, - повідомила керівник відділу реклами компанії Ганна Матвеева. - Причини мені невідомі".

Це ж підтверджують і агентства, що пррацюють з Karya Tour. "На словах в київському офісі нам обіцяють, що повернуть гроші за куплені путівки. Але реально їх ще так і не повернули, питання зависло", - заявила керівник столичного агентства Discovery Tours Ганна Богатирьова.

Нагадаємо, 8 липня у провінції Анталія в Туреччині українських туристів, які придбали путівки в компанії Karya Tour, почали виселяти з готелів у зв'язку з незабезпеченням туристичним оператором оплати за заброньовані для громадян номери.

Допомогу українцям надало консульське управління Міністерства закордонних справ та дипломатичні установи України в Туреччині. Українців безкоштовно розселили в інші готелі. Консульство України в Туреччині також готове допомогти українським туристам захистити свої права через суд. За словами речника МЗС Олега Волошина, "турецька сторона не несе відповідальності за ситуацію, що склалася, це - провина української турфірми".

Джерело: ТСН.ua