друкувати


Глава ВР розповів про корупцію при складанні партійних списків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-13 11:15:15

За потрапляння до виборчих списків депутати-"тушки" платили по 5 млн доларів, а у їх появі у Раді винні ті, хто ці списки складав. Про це в інтерв’ю одному з телеканалів розповів голова Верховної ради Володимир Литвин.

"Кажуть, що тушки зраджують, переходять… А хто ж цих тушок записував у списки? Які вони гроші платили, щоб потрапити у партійний список. Я скажу, що доходило до 5 млн доларів. І вони заплатили в партію, або лідеру партії. То тепер вони вважають, що квиток купили у цей парламентський потяг. Тепер вони незалежні", - сказав Литвин.

"Нічого плакати про тушки, а треба відповідати за те, кого в списки провели і спитати з тих людей, які брали таких депутатів у списки", - зазначив голова Верховної ради.

За його словами, є деякі фракції і лідери у цих фракціях, які увійшли в парламент за рахунок прізвища Віктора Ющенка і адміністративного ресурсу. "Він їх завів у парламент, після того вони побігли, створили свої політичні партії, плюнули на свого лідера. Це називається "тушки" гіршого варіанту, бо саме ці люди голосніше за всіх кричать і розповідають, що все не так", - вважає Литвин.

Як відомо, наразі до складу парламентської більшості входять 265 депутатів. З моменту створення парламентської коаліції "Стабільність і реформи" 11 березня, до її складу на індивідуальній основі приєдналися 30 опозиційних депутатів.

Джерело: ТСН.ua