друкувати


РФ скасувала обмеження на ввезення з України всіх видів тваринницької продукції

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-13 09:48:51

Починаючи з 1 липня Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ, скасувала тимчасові обмеження на ввезення з України до Росії всіх видів тваринницької продукції, у тому числі живої птиці, інкубаційних яєць, м'яса птиці і всіх видів птахівницької продукції, кормів і кормових добавок для птахів, а також б/в устаткування для утримання і забою птахів.

Як повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду, при цьому постачання як сирої, так і готової продукції тваринного походження з України до Російської Федерації мають здійснюватися з атестованих Россільгоспнаглядом українських підприємств.

Як повідомили в прес-службі Держкомітету ветеринарної медицини, таким чином, втрачають силу вказівки Россільгоспнагляду від 5 грудня 2005 і від 18 січня 2006 років щодо обмежень на ввезення в РФ тваринницької продукції з України.

Ці обмеження були введені російською стороною у зв'язку зі спалахом пташиного грипу в Україні в грудні 2005 року.

Як повідомлялося раніше, Росія може надати Україні з 2011 року квоту на безмитне ввезення цукру в розмірі 300 тисяч тонн на рік. Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк за підсумками переговорів Миколи Азарова та Володимира Путіна.

Джерело: ТСН.ua