друкувати


Майбутні мери обласних центрів України об’єднуються

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-12 04:15:06

Основні кандидати на посади міських голів обласних центрів України вирішили об’єднати свої зусилля створивши Асоціацію регіональних лідерів України.

10-11 липня 2010 року у місті Івано-Франківськ відбулася друга зустріч регіональних лідерів України, які за соціологічними дослідженнями мають найвищі шанси посісти мерські крісла, провести до міських рад своїх депутатів або найвищий рейтинг підтримки та впізнаванності серед місцевих громад.

Серед представлених лідерів регіонів, які були визнані такими за даними журналу «Профіль» та Інституту Горшеніна лідер ГО «Громадський Форум Івано-Франківська» Юрій Соловей, лідер ГО «Харківські сузір’я” Андрій Білогрищенко, лідер ГО «Якість життя» Олексій Гончаренко, м. Одеса, лідер ГО «Відродження Херсона» Андрій Путілов, голова партії «Третя Сила» Василь Гаврилюк, м.Полтава, голова ГО «Громадська думка» Анна Романова, м. Чернігів, голова ГО «Буковинська Рада» Михайло Крайс, м.Чернівці, депутат Севастопольської міської ради Дмитро Бєлік та представники з інших регіонів.

Учасники новоствореної Асоціації регіональних лідерів заявили, що в сьогоднішніх реаліях політичного життя відчувають необхідність об’єднання нових позаполітичних сил для відстоювання інтересів регіональних громад та розвитку місцевого самоврядування та захисту демократії в Україні. Лідери громадських організацій заявили також, що після ухвалення нового закону «Про місцеві вибори», деякі норми якого притісняють розвиток місцевого самоврядування в Україні та створюють суттєві перешкоди для приходу до влади в територіальних громадах нових регіональних лідерів, змушені спільно діяти для збереження та захисту демократичних норм в регіонах. Учасники новоствореної Асоціації регіональних лідерів на своїй зустрічі затвердили статут, організаційну структуру, згідно з якою єдиного лідера в громадській організації не буде. Основу президії складатимуть лідери 27 регіонів України, включно з містами Київ та Сімферополь, які здійснюватимуть головування на загальнонаціональному рівні почергово, за принципом ротації, який діє в структурах Євросоюзу. Згідно з жеребкуванням, після головування представників Херсону – Андрія Путілова та Івано-Франківська – Юрія Солов’я третім функції головування в Асоціації візьме представник Полтавського регіону – Василь Гаврилюк. Наступна зустріч представників Асоціації регіональних лідерів України відбудеться в Полтаві 14-15 серпня 2010 року, в рамках проведення Сорчинського ярмарку. Представники Асоціації домовились також незабаром заявити на загальнонаціональному рівні про діяльність Асоціації регіональних лідерів України, підготувати та представити на загальнонаціональному рівні проект розвитку кожного регіону.

Джерело: Прес-служба Асоціації регіональних лідерів України