друкувати


"Веселчині діти" - колективна виставка малярства івано-франківських малюків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-07 01:00:59

"Веселчині діти" - це колективна виставка малярства івано-франківських малюків. На ній - понад дві сотні робіт художників, вік яких не перевищує 11 років. Техніки найрізноманітніші.

Щоправда, у живописі переважає гуаш - ці фарби дають можливість виправити прикрі похибки та несподіванки. А ще малеча любить поратися з глиною. Тож тут представлені і зразки кераміки. Автори усіх цих робіт - учні відомої прикарпатської художниці Марії Корпанюк. Дитячі сюжети, каже пані Марія, безмежні як космос.

"Веселчині діти-2010" - вже четверта виставка робіт учнів мисткині. Її проводять у рамках мистецького проекту "Марія Корпанюк і діти". Представили роботи як учасників попередніх виставок, так і новачків-дебютантів, котрі лише нещодавно вперше взялися за пензель. Наймолодшому автору - два з половиною роки. Артем любов до мистецтва успадкував з генами - адже це онук художника Петра Прокопіва. Малює у них, каже пан Петро, вся родина. Однак найменший її представник вирізняється особливою любов ю до самого процесу малярства. Малює щоденно, і схильний до модернізму. У творчого процесу канікул не буває. Підтвердженням цьому стане наступна виставка дитячих робіт. Її Марія Корпанюк планує організувати вже восени.

Джерело: Радіо «Західний полюс»