друкувати


Ідеї "Поклику нації" стосовно Обеліску слави чиновники називають абсурдними

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2010-07-07 12:30:10

Обеліск слави, встановлений в Івано-Франківську на честь 25-ти річчя звільнення міста від німецько-фашистських загарбників необхідно змінити, принаймні в цьому переконують активісти "Поклику нації". Вони пропонують Плити обеліску та його основу зробити з якіснішого граніту.

Крім того золотими літерами увіковічнити імена вояків легіону Січових Стрільців, Української Галицької Армії та УНР, а монумент увінчати золотим державним символом-тризубом. А ще перейменувати пам'ятник на "Монумент слави Української національної армії". Такі ідеї "Поклику нації" чиновники називають абсурдними.

Це не що інше, як передвиборчий піар. Адже реконструкція обеліску слави ведеться вже два місяці. І наразі, кажуть фахівці перебуває на завершальній стадії. Реставрація пам'ятника обійшлася у 200 тисяч гривень. Коли обговорювали це питання на сесії міськради жодних пропозицій від громадських організацій - не було. Активісти "Поклику нації" усі свої пропозиції підготували меру з тим, аби внести дане питання на розгляд чергової сесії міськради.

Джерело: Радіо «Західний полюс»